Durere de dinti

Alegerea medicului stomatolog este o intrebare cu care multi dintre noi s-au confruntat pana acum. Asadar, ce anume cautam in momentul in care nu avem un doctor stomatolog caruia ii suntem fideli?

Fidelitatea pentru un medic dentist bun vine in timp. Cunosc persoane care de 30 de ani se duc la acelasi doctor stomatolog. S-au dus ei, si-au dus copii, rudele, si in final copii copiilor lor.

Mi-am pus intrebarea: De ce acele persoane se intorc mereu catre aceiasi persoana? Ce calitati ale medicului stomatolog ii fac sa-l considere un dentist bun caruia sa-si incredinteze sanatatea danturii timp de 3 generatii?

Am facut un studiu personal fara a avea un scop in sine. Doar din curiozitate si atat. In urma cercetarii mele a reiesit ca pacientii care se fidelizeaza astfel unui dentist sunt determinati prioritar de atitudinea dentistului fata de ei.

Si anume amabilitatea, comunicarea cu pacientul, explicatiile mai putin stiintifice care i se dau cu privire la tratamente sau protetica, condescendenta medicului fata de pacient sunt atributele cladirii unei relatii de durata intre un dentist bun si un pacient.

Bineinteles ca nu se exclude competenta si profesionalismul medicului, pentru ca altfel cele doua calitati nu ar putea fi complementare.

Am intalnit dentisti buni profesional, as putea spune chiar straluciti dar despre care pacientii nu vorbeau ca de un membru apropiat familiei lor. Si toti invocau ca este gretos, arogant sau ciudat.

Asta este realitatea. Facultatea te invata cum sa devii un dentist bun profesional dar nu si un dentist bun social. Este ceea ce orice medic trebuie sa si-l dezvolte la nivel personal.

In concluzie, stimati medici dentisti! Comunicati cu pacientii ca si cum a-ti comunica cu un mebrii familiei dumneavoastra!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *