Carii la copii

Dacă nu sunt tratate la timp, cariile dentare afectează funcțiile de masticație și vorbire ale copilului, pot provoca infecții ale căilor respiratorii, diabet și probleme vasculare, iar durerea îi va scădea concentrarea la școală.

Apariția și dezvoltarea cariilor dentare ale copiilor au la bază un dezechilibru bacterian, care determină creșterea acidității din cavitatea orală, precum și absorbția calciului și fosfaților de de suprafața spalțului dentar și din dentină.

Cum pot fi prevenite cariile la copii?

Vizitele regulate la clinica stomatologică pentru copii sunt foarte importante, pentru ca cei mici să se dezvolte sănătos și să aibă o bună sănătate orală.

Medicii pedodonți Dental Hospital România recomandă să mergem cu bebelușul la primul control stomatologic de îndată ce i-au apărut primii dințișori de lapte, iar controlul periodic trebuie realizat la fiecare 6 luni de zile.

De asemenea, periajul corect, efectuat de două ori pe zi, dimineața și seara, este foarte important pentru o igenă bucală corespunzătoare a copilului.

Este important să folosim o periuță cu capăt mic și peri moi, pentru a înlătura eficient resturile alimentare din spațiile greu accesibile, iar cantitatea de pastă de dinți nu trebuie să depășească mărimea unui bob de orez.

Alimentația corectă este foarte importantă pentru a preveni apariția cariilor la copii. Copilul trebuie hrănit la intervale bine determinate și cu pauze suficiente între mese, astfel încât ca dinții să se poată remineraliza după consumul de alimente, când în cavitatea bucală se formează o placă bacteriană acidă, necesară descompunerii alimentelor.

Dozarea cantităților și reducerea consumului de alimente care conțin zaharuri are, de asemenea, un rol vital în păstrarea unei danturi sănătoase a celui mic.

Articol realizat de catre echipa de la Clinica stomatologică Dental Hospital Romania:
Website: www.dentalro.ro
Email: [email protected]
Adresa: Str. Racari nr. 5, sector 3, Bucuresti
Telefoane: 0733.045.855 si 0721.021.855

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *